(^___^)V

Daisypath Anniversary tickers

Menghitung hari

Lilypie Maternity tickers

Monday, September 8, 2008

The Male Conspiracy!!!

Pernahkah anda melihat sekumpulan ayam hutan (Gallus gallus) berkumpul dan berborak-borak antara satu sama lain?.

Ni first time aku terserempak dengan sekumpulan ayam hutan dalam 10 ekor yang terdiri dari ayam jantan sahaja, takde yang betina. Pelik betul sebab selalunya dalam satu kumpulan tu mesti ada dalam 3-8 ekor ayam betina. Lepas tu ayam-ayam ni tak bergaduh plak tu sebab biasanya bila ayam jantan vs. ayam jantan = sabung ayam dan ayam jantan vs ayam betina = anak ayam...hahaha....

Sori gambar tak clear sebab gambar ni diambik dari jarak 30 m dan aku terpaksa menyamar jadi pokok supaya kumpulan ayam hutan ni tak lari. Camana rupa aku masa menyamar? Err...korang x yah tau la....

5 comments:

BuDakHutaN said...

andui..apa juga salah tu ayam...
hehehe

Kengkaru Kong said...

woi... punya susah nak captured adegan ayam hutan jantan yang sedang berborak reramai itu. Bertuah cik Nora dapat senario seperti itu depan mata sendiri.

Anonymous said...

ko sure ker sume jantan tu..
mane tau ade yg transexual.. baek ko check bebetuL.... lol

Akula Nora said...

Budakhutan- betul baa...mana ada ayam duduk borak2..

Kengkaru-tq...tq...memang susah mau capture itu gambo. Adala dlm 30minit sa tunggu itu ayam.

ZD-hihihi...aku konpem tu sumer ayam jantan. Tanpa was was..

Anggerik Hutan said...

haha sebab tu kak nora kn nyamar...bahye2 sbb ayam2 jantan tu sama ada tak jumpe ayam betina atau ayam2 tu tgh mencari ayam betina..hahaha...cuba kak nora pakai maskot ala2 ayam kan sure ayam2 jantan tu tergoda..hahaha..jgn mara r kak gurau di bln pose