(^___^)V

Daisypath Anniversary tickers

Menghitung hari

Lilypie Maternity tickers

Sunday, January 18, 2009

Keceburr!!!!

Sabtu yang santai, empat sekawan yang bersahabat dari zaman awal remaja telah memulakan rancangan untuk me'release tension' setelah sekian lama tidak keluar bersama. Destinasi; Sungai Congkak. Ntah kenapa, lately dalam entry kawan2 lain (Mrs. SnM dan Manny) pun cerita pasal berkelah di Sg. Congkak, memberikan aku idea untuk mengajak kengkawan lain untuk merelease tension di tempat rekreasi yang sama.

Perjalanan bermula pada jam 9.30 pagi dari Bdr Baru Bangi ke Ulu Langat yang mengambil masa 45 minit. Sampai di Sg. Congkak kitaorang berjalan lagi ke dalam 20 minit sebab nak cari port yang best sket.

Kiri: Frul, Iela, aku ngan Ina
Hari yang cerah....


Aktiviti pada hari ni tak lain mandi, makan, mandi lagi...habiskan makanan, mandi pastu balik...huhuhu...memang best la. Dah lama tak melepak camni.


Antara makanan yang dibawa untuk berkelah dan jajannya


Masa makan yang hepi...semua basah kuyup. Baru keluar dari air, bila lapar makan, pastu main air balik.

Kami bernasib baik sebab sekarang musim kurang hujan jadi dapatla mandi dalam air yang cristal clear...


View of Congkak River.
Petang tu, dalam jam 3.30 kami pun pulang ke pangkal jalan(balik rumah ler). Sempat cekau roti aiskrim kat pakcik eskrim....nyumnyum

10 comments:

Kengkaru Kong said...

woo...best nye picnic..
jeles eh!!

den_carnal said...

bestnye tgk ble org pompuan piknik sure siap serba serbi..
makanan la paling penting..
smua ade,tinggal nk mencekik je..

kalo org laki yg gi..
hmm..haram..
ape bende pun xbwk..
bwk sluar mandi jek..
n ade yg towel pun xbwk..

Kengkaru Kong said...

sekali lagi....Kong jeles ni.....

baincardin said...

woo...bestnye choc icecream tu...mau² ditambah topping chocolate nya! ^_^

Akula Nora said...

Jan jeles ma Kong-ko...dlu kita pernah piknik kat HSAH, panggang ayam lagi tuh. Siap ada geng coleman..hahahaha

Akula Nora said...

makan tu penting bro...apakah erti PIKNIK tanpa makanan...

Korang lelaki memang camtu gaknyer ek...kalau bw seluar mandi tu kita bertuah la... kalu yg x bw pape camner diorg mandi gaknyer? emm...k-rul, dpt imagin x apa yg aku imaginkan?hehehehe

Akula Nora said...

Jeles tang mana tu doc kong? Kalu makaroni tu jan jeles ma...nanti sa bg kamu recipinya. Mau ka ko masak di sana?;p

Sedap eskrim tu mr.bain..wa ckp lu..RM2 je kalu ada topping kacang+coklat.

Kengkaru Kong said...

ya makaroni tu...hantar sini...jangan guna UPS..haha../soiii

Akula Nora said...

Pakai Fed-ex ok ka? takut posmen tu yang makan dlu...hahaha

mOlliE said...

soronotnyerrr!!!!