(^___^)V

Daisypath Anniversary tickers

Menghitung hari

Lilypie Maternity tickers

Thursday, November 13, 2008

Aku telah di tagged (2 tagged)!!!!

Akhirnya aku dapat membuat taggged yang di bagi oleh zai a.k.a anggerik hutan. Sian dia, dah lama tunggu, skrang baru akak ada masa nak buat.

Tagged 1
Tag tentang 7 perkara..
1) 7 ciri wanita/lelaki idaman anda
1)PENYABAR...sebab aku ni banyak pe'elnye...

2)PENYAYANG..bagi aku lelaki yang penyayang bukan saja sayang kat aku tapi kat keluarga dia, keluarga aku, anak-anak (bakal anak kami hehehe...), kucing aku, ikan, ayam, pokok, hutan, wildlife..blablabla..
3)BERPENGETAHUAN TINGGI...dalam pelajaran, ilmu agama, pengalaman hidup.
4)Seorang yang OUTGOERS atau aktif. Aku tak suka dengan lelaki yang duduk tengok t.v, main game kat komputer 24 jam. At least ada la bersukan, beraktiviti outdoor sket.
5)MEMPUNYAI CHEMISTRY antara aku dan dia. Dia boleh faham cara aku dan percaya dengan apa yang aku lakukan. Aku akan sentiasa teringat dekat si dia di mana jua aku berada dan namanya akan sentiasa dititipkan di dalam doaku.
6)CARING bukan controlling.
7)BERTANGGUNG JAWAB dalam mengetuai keluarga dan membimbing ke arah jalan yang diredhai-NYA.

2)7 lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup

(alamak susahnya...tak tau nak pilih mana satu...hehehehe)
1.seorang budak high school Kajang, dia seorang ketua pengawas n footballer skolah dia (aku couple ngan dia seminggu je, pastu aku mintak clash sebab boring...)->stakat ni dgn dia je aku pernah ada relationship...sampai skrang aku masih menyingle....>
2.budak satu skool ngan aku, dia footballer skolah (hampir tercouple, nasib baik tak jadi...huhuhu)
3.En. A, satu skolah ngan aku gak. Suka sebab dia sgt humble walaupun dia seorang yang pandai, lepas tu terer silat, siap join kelas tae kwon do lagi, skali dengan aku, tapi dia tak berlagak pun. I adore him so much. Lost contact lepas dia masuk MRSM masa form 4.
4.Filippo Inzaghi, aku suka dia masa main under club Juventus. Suka tgk aksi dia masa worldcup 1998 dan EURO 2000 untuk Italy.
5.Mark Westlife.....aku memang minat giillllleeeerrrr masa skolah dlu. tak tau kenapa.
6.Bebudak k11 (masa tu k11 masih mix boys and girls) dan k10 yang main bola kat padang sebelah wing D kolej 11. Terima kasih kerana menghiburkan aku dan roomate aku di waktu petang. Kitaorang slalu tengok diorang main bola dari bilik kitaorang kat tingkat 3.... hehehehe... bukan skodeng ye...tengok.
7.'Seseorang' yang telah selamatkan aku dari jatuh masa trekking kat dalam hutan di ****** pastu dia pernah tolong kopekkan kacang Pagoda untuk aku masa camping di HSAH...romantik woo...

3)7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati
1.gembira
2.gementar
3.aku akan jadi sama ada terlebih giler2 atau terlalu formal.
4.ceria, rasa macam taknak berhenti senyum
5.i'll make myself and him feel comfort
6.seronok
7.(macam zai) kalau boleh nak berhentikan masa...huhuhu

4)7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda
1.Morocco (kawasan pantai dan pergunungan yang magnificent!!!)
2.Switzerland(aku suka kawasan pergunungan)
3.Mekah (insya'Allah....)
4.National Park...tak kisah la kat negara mana...
5.Spring time in Finland (tak silap aku ada pepatah mengatakan "Love spread in spring")
6.HSAH...special apa.... bagi aku la.
7.mungkin di tempat yang memberi makna kepada aku dan si dia.

5)7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda
-kesetiaan
-kasih sayang
-persahabatan
-keikhlasan
-kepercayaan
-sesuatu yang si dia sukai, kalau mampu
-doa

6)7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda
1.Truly, Madly, Deeply - Savage Garden
2.I'll be-Edwin McCain
3.Something Stupid- Frank & Nancy Sinatra
4.Aku Cinta Padamu- Sheila Majid
5.Sempurna - Andra & The Backbone
6.I Honestly Love You - Olivia Newton John
7.Tercipta Untukku- Ungu

Sorry Zai, akak buat 6 ni je. Yang 7 tu malaslah...hehehe...takpe ye.


Tagged 2
The rules:
1)Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right NOW!.
2) DON'T change your clothes, DON'T fix your hair... Just take a picture.
3) Post that picture with NO editing.
4) Post these instruction with your picture.

Gambar ni di ambil directly after balik dari site. Ni kat dalam bilik kat hostel di Pulau Carey. Hujan turun masa on the way balik. Nasib baik basah sikit je. Tapi sejuk teramat.

Lihat pada hujung sebelah kiri gambar... Nampak tak minah yang tengah gigit kuku tu... ha, dialah yang meng'tagged' aku...geramnyer.... hehehehe...

Sejuk...kita minum dulu!!! Nah...milo panas. Buat alas perut sebelum makan malam nanti.

Oklah Zai, akak telah tunaikan permintaan Zai. Tapi yang last tu malas nak buat sebab rasanya kebanyakan kengkawan akak pun dah pernah kena tagged yang sama so, biarkan je la ye....

5 comments:

Anggerik Hutan said...

hahaha thanks akk sbb sudi buat..yg penting gambar zai pun ade..glamer gitu..hehehe..pergh die kn jadi sgt penyayang..abis sume menda akk suh die syg..hahahaha

Akula Nora said...

penting tu...taruk gambar tukang tagged skali. Ya...bakal jejaka idaman akak mestilah seorang yang sangat penyayang. Barulah aman damai rumah tangga..kan..kan..

Anonymous said...

hahaha!!!akak pun kena!!!=P

Kengkaru Kong said...

haha...nice jawapan tagged ko tu Nora...syabas!! Hehe

Akula Nora said...

mekasey...mekasey..