(^___^)V

Daisypath Anniversary tickers

Menghitung hari

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, February 11, 2009

Amali Silvikultur Hutan

Kesibukan mengejar aku akhir-akhir ini. Penat.... Minggu ni kena siapkan anaisis data sebab nak buat Committee Meeting secepat mungkin. Penasihat projek dah sound pasal benda ni. Aku hanya mampu mengiyakan saja kata-kata beliau.

Dalam waktu yang sama, aku masih lagi terikat dengan Graduate Research Fellowship (GRF), yang mewajibkan aku untuk menjadi pembantu pengajar a.k.a Demonstrator----> Demon#strator = aku..hehehe (dey, melalut dah ni). Hujung minggu yang lalu, berangkatlah aku ke Ayer Hitam Forest Reserve untuk membantu pengajaran amali luar subjek Silvikultur Hutan.
Perjalanan dengan menggunakan 4WD. huhu...dah naik taraf, dulu time student berjalan la aku dengan dua kaki. Jauh atau dekat semua kena redah. Skrang tidak lagi...muahaha..

Students yang ambil subjek ni. Ha!! Semenjak fakulti menuju ke arah ISO, skrang ni dah kena pakai topi 'hard hat' untuk masuk hutan. Ala-ala arkitek gitu.... Tujuannya adalah untuk safety. Memang la untuk safety, tapi praktikalkah? emmm..no komen...
Pensyarah subjek; Prof. Madya. Kapt. Dr. Mohd Zaki Hamzah, memberi penerangan mengenai plot-plot kajian Silvikultur. Senyap je bebudak ni...takut la tu.



Pemandangan di sekitar kawasan amali





Kelibat2 Fauna Yang Dijumpai Ketika Amali



hehehehe......


Mereka yang terlibat




8 comments:

Pewaris Reformasi said...

biasalah, nak perabis bajet, hehe

Akula Nora said...

safety first!!!hehe

Kengkaru Kong said...

best benor...kalau tak habiskan budget , mana dapat budget lagi tahun depan ...hehe

baincardin said...

gambar yg ada lubang dan lopak air tu, kesan tapak kaki gajah ke ? menarik betul gambar dlm hutan ni ^_^

Akula Nora said...

kan best kalu budget tu bawa student pegi amali jauh2... mcm zaman kitaorg muda2 dulu...hehehe

Akula Nora said...

dulu2 ada kot gajah...xtau la tapak gajah ke apa...mcm mistik je area tu...huhu

baincardin said...

jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri.....heheh ^_^

Akula Nora said...

misteri nusantara sungguh..hoho